Vmbo

Vmbo staat voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Met onze vmbo-opleiding bereiden we je dus voor op het mbo.

Aan de slag

We gaan meteen met de praktijk aan de slag. Comenius in Company (CiC) noemen we dat. In klas 1 en klas 2 maak je kennis met de richtingen Economie & ondernemen, Horeca, bakkerij & recreatie, Zorg & welzijn, Techniek. Vanaf klas 3 vervolg je je opleiding in een van deze richtingen en word je een ‘brede specialist’. Het vmbo duurt vier jaar en wordt gegeven op de locatie Zamenhof.

NIEUW: Gemengde leerweg (GL)

Een prachtige opleiding voor leerlingen met een vmbo-advies die goed kunnen leren, maar daarnaast ook graag praktisch bezig zijn.

Want de opleiding is niet alleen bedoeld voor leerlingen die vanuit de basisschool het advies vmbo-theoretisch/mavo ‘basisprofiel’ krijgen. Op locatie Zamenhof geven we namelijk óók de kans aan leerlingen met een schooladvies vmbo-kader ‘plusprofiel’ om de gemengde leerweg te volgen. We geloven namelijk in de groeimogelijkheden van deze goede vmbo-kaderleerlingen.

Kortom
Kun je volgens de basisschool de theoretische leerweg (mavo) van het vmbo doen? Of ben je een hele goede vmbo-kaderleerling? Gaat leren je vrij makkelijk af, maar wil je ook graag praktisch bezig zijn? Dan is de gemengde leerweg op Zamenhof iets voor jou!

Niveau’s vmbo opleidingen

Niveau’s vmbo-opleidingen Toegang mbo Locatie
Basisberoepsgerichte leerweg Mbo-opleiding niveau 2Zamenhof
Kaderberoepsgerichte leerweg Mbo-opleiding niveau 3 en 4Zamenhof 
Gemengde leerwegMbo-opleiding niveau 3 en 4Zamenhof 
Theoretische leerweg (mavo) Mbo-opleiding niveau 3 en 4Esdoorn