Vmbo, goed bezig!

Beschik jij over het talent om je te ontwikkelen tot een meesterkok, een schoonheidsspecialis(te), een technische duizendpoot of een slimme
internetverkoper? In onze vmbo opleidingen ontdek je dat snel!

Je kunt op Zamenhof drie van de vier mogelijke vmbo-opleidingen volgen: de basisberoepsgerichte -, de kaderberoepsgerichte – en de gemengde leerweg. Ongeveer de helft van elke opleiding bestaat uit theoretische ‘denk’-vakken, zoals Nederlands, Engels en Mens & maatschappij. De andere helft bestaat uit ‘doe’-vakken, zoals de praktijkoriëntatie (Comenius in Company, oftewel CiC), die je goed voorbereiden op een vervolgopleiding en beroep, óók in de gemengde leerweg! Dat naast andere doe-vakken als lichamelijke opvoeding (gym), beeldende vorming en diverse Talentstromen. Ook ga je veel de school uit, voor onder andere excursies en stage.

Binnen onze opleidingen basis-kader worden vanaf klas 3 zes examenprofielen aangeboden: Economie & ondernemen, Horeca, bakkerij & recreatie, Zorg & welzijn, Produceren, installeren & energie, Mobiliteit & transport en Bouwen, wonen & interieur. Uniek in Leeuwarden en omstreken!

Ons vmbo kent dus veel keuzes en een breed aanbod. Wil je eigenlijk ook wel wat minder hoeven te kiezen? Ook dat kan. En bovendien: we hebben een prima begeleidingsprogramma, genaamd ‘loopbaanoriëntatie en -begeleiding’. Je staat er niet alleen voor, want je mentor helpt je zo goed mogelijk bij het maken van keuzes.

Kortom: op zoek naar een leuke vmbo-opleiding met veel keuzemogelijkheden en goede begeleiding? Dat begint op Zamenhof!