Wat vind je leuk om te doen? Of waar ben je goed in? Ontdek het met Talents!

Op Zamenhof kun je doen waar je goed in bent. Naast ons brede opleidingsaanbod bieden we Talents aan. Dat zijn keuzemogelijkheden in je lesprogramma in klas 1 en 2 binnen alle vmbo-opleidingen.

Er wordt nog te vaak bij talent gedacht aan bovenmatige prestaties, zoals werken in de ruimte als astronaut of een topsporter die veel op tv te zien is, maar talent heeft ook een andere betekenis. Talent gaat niet alleen over wat je kunt maar, ook over wie je bent, wat je zou willen ontdekken en bovenal wat je leuk vindt om te doen. Op Zamenhof gaan wij daarom samen met jou op zoek naar jouw (verborgen) talent door je verschillende keuzes aan te bieden. Leren door te doen staat hierbij voorop!

Binnen de vmbo-opleidingen kun je kiezen voor extra lessen sport, kunst en cultuur, technologie, natuur en multimedia in de volgende Talentstromen:

Talents


Kun je niet zo goed kiezen? Dat is geen probleem! Want je kunt binnen deze stromen eens in acht weken kiezen voor een andere module. Je blijft dus niet de hele tijd bij dezelfde stroom, maar kunt gerust afwisselen. Alleen zo kun je er achter komen wat je leuk vindt of waar je goed in bent.

We werken regelmatig samen met bedrijven en instellingen buiten onze school, waar je opdrachten voor gaat doen of op bezoek gaat. Maar ook op Zamenhof zelf hebben wij veel te bieden. Bijvoorbeeld op het gebied van technologie, sport en multimedia.