Van harte welkom op CSG Comenius Zamenhof

Wat leuk dat je een kijkje neemt op de website van Zamenhof, school voor vmbo en praktijkonderwijs. Zamenhof is één van de van de scholen van CSG Comenius die hoort bij de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs Noord- en West-Fryslân (CVO-nwf). Onze school staat in het noordoostelijke deel van Leeuwarden, naast het Zamenhofpark, en is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Op deze site van Zamenhof kun je zien welke onderwijsniveaus we aanbieden. Voor al onze opleidingen geldt dat je leert met je hoofd en zéker ook door te doen. We vinden dat belangrijk, omdat onze school je voorbereidt op het middelbaar beroepsonderwijs of (in ons praktijkonderwijs) meteen op werk.

Maar voor alles geldt dat het erg belangrijk is dat je lekker in je vel zit op school en je veilig voelt. Alleen dán kun je je goed ontwikkelen, onder andere door een goede keuze te maken uit de vele mogelijkheden die Zamenhof biedt. Van multimedia tot lassen, van koken tot dronevliegen, van uiterlijke verzorging tot webshop maken, van sport tot creatieve vormgeving en van programmeren, grasmaaien, lasersnijden, metselen, restaurantbediening, kinderverzorging en tuinieren en nog veel meer…je vindt het allemaal op Zamenhof!


Waar Zamenhof goed in is

We zijn trots op het onderwijs dat op Zamenhof geboden wordt! Onder andere doordat we


Meer informatie en contactinfo vmbo

Op zoek naar alle info over onze vmbo-opleidingen? Ga naar deze pagina en vind in het informatiemenu veel antwoorden. Wil je je aanmelden voor een van de vmbo-opleidingen? Klik dan hier. Mogelijk wil je eerst nog wat meer weten over de ondersteuning en zorg die we bieden aan onze leerlingen. Voor het vmbo kun je daartoe terecht bij mevr. Posthuma, ondersteuningscoördinator: t.posthuma@cvo-nf.nl


Meer informatie en contactinfo praktijkonderwijs

Wil je meer weten over ons uitgebreide aanbod in het praktijkonderwijs? Klik dan op deze pagina en het menu dat erbij hoort. Aanmelden voor ons praktijkonderwijs kan hier. Informatie over onze leerlingondersteuning en -zorg kan verkregen worden bij mevr. Oosterbos, ondersteuningscoördinator voor het praktijkonderwijs: m.oosterbos@cvo-nf.nl


Schoolleiding Zamenhof

Mocht je daarna nog vragen hebben, dan kun je terecht bij de schoolleiding van Zamenhof:

Dietha Krol, teamleider praktijkonderwijs – d.krol@cvo-nf.nl
Bouke de Vries, teamleider vmbo – b.devries@cvo-nf.nl
Nils Maurits, teamleider vmbo – n.maurits@cvo-nf.nl
Lydia Hofman, directeur Zamenhof – l.hofman@cvo-nf.nl

Gezonde kantine
Praktijkonderwijs op Comenius Zamenhof